Lectura de l’Evangeli segons sant Lluc

(Lc 10,1-12.17-20)

En aquell temps, el Senyor en designà uns altres setanta-dos i els envià de dos en dos perquè anessin davant seu a cada poble i a cada lloc per on Ell mateix havia de passar. Els deia: «La collita és abundant, però els segadors són pocs. Pregueu, doncs, a l’amo dels sembrats que hi enviï més segadors. Aneu: jo us envio com anyells enmig de llops. No porteu bossa, ni sarró, ni sandàlies, i no us atureu a saludar ningú pel camí. Quan entreu en una casa, digueu primer: ‘Pau en aquesta casa’. Si allí hi ha algú que n’és digne, la pau que li desitgeu reposarà damunt d’ell; si no, tornarà a vosaltres. Quedeu-vos en aquella casa, menjant i bevent el que tinguin: el qui treballa, bé es mereix el seu jornal. No aneu de casa en casa.

»Si entreu en una població i us acullen, mengeu el que us ofereixin, cureu els malalts que hi hagi i digueu a la gent: ‘El Regne de Déu és a prop vostre’. Però si entreu en una població i no us acullen, sortiu a les places i digueu: ‘Fins i tot la pols del vostre poble que se’ns ha encastat als peus, ens l’espolsem i us la deixem. Però sapigueu això: el Regne de Déu és a prop!’. Us asseguro que el dia del judici serà més suportable per a Sodoma que per a aquella població».

Els setanta-dos van tornar plens d’alegria i deien: «Senyor, fins els dimonis se’ns sotmeten pel poder del vostre nom». Jesús els digué: «Jo veia Satanàs que queia del cel com un llamp. Us he donat poder de trepitjar serps i escorpins i de vèncer tota la potència de l’enemic, i res no us farà mal. Però no us alegreu perquè els esperits se us sotmeten; alegreu-vos més aviat perquè els vostres noms estan inscrits en el cel».

DIUMENGE DE LA SETMANA XIV L’ANY C

La construcció del Regne no és qüestió de persones individualistes. Jesús envia als setanta-dos, però no els va enviar cadascú pel seu costat, els va enviar de dos en dos. Són pocs els que s’arrisquen a deixar-ho tot per seguir Jesús, perquè les seves implicacions són molt serioses. Per això, la petició al Senyor que enviï més treballadors a la seva vinya és una realitat que cal tenir present. El seguiment/enviament de Jesús no és una tasca fàcil. Jesús dóna les pautes per a la missió: no porteu bossa, ni alforja, ni sandàlies, és a dir, res de material és necessari. Mengeu del que os serveixin. Seran moltes les dificultats: els va enviar com a ovelles enmig de llops. Ens enfrontarem amb persones que no estaran a favor nostre ni del Projecte del Regne i les conseqüències poden ser molt dures. El missatge que portarem no és de molt bon gust per a totes les persones i ben segur incomodarà molts, perquè sacseja estructures injustes que oprimeixen l’ésser humà. Però ens hem de posar en marxa. El món necessita homes i dones de pau i bé, que transmetin aquesta pau i aquesta bondat que tant anhelem.

 

%d bloggers like this: