Lectura de l’Evangeli segons sant Joan

(Jn 15,9-17)

En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Tal com m’ha estimat el Pare, també jo us estimo. Persevereu en el meu amor. Si guardeu els meus preceptes, perseverareu en el meu amor, com jo he guardat els preceptes del meu Pare i persevero en el seu amor. Us he parlat d’aquestes coses perquè la meva joia sigui en vosaltres i la vostra joia sigui completa.

Aquest és el meu manament: que us estimeu els uns als altres, com jo us he estimat. Ningú no té un amor més gran que aquest de donar la pròpia vida pels seus amics. Vosaltres sou amics meus si feu les coses que us mano. Ja no us dic servents, perquè el servent no sap el que fa el seu senyor; a vosaltres us he dit amics, perquè totes les coses que he sentit del meu Pare us les he fet saber. No m’heu elegit vosaltres a mi, sinó que jo us he elegit, i us he posat perquè aneu i porteu fruit i el vostre fruit perduri, perquè qualsevol cosa que demaneu al Pare en nom meu us la doni. Això us mano: que us estimeu els uns als altres».

DIUMENGE de la setmana VI any B

A la segona lectura d’aquest diumenge el protagonisme ha estat de Déu. A l’evangeli, el protagonista principal és Jesús, que demostra el seu amor fins al punt de donar la vida per nosaltres, dient-nos amics seus, triar-nos i enviar-nos. (Quanta gent voldria poder dir que és amic o amiga d’un personatge famós, que ha estat elegit per ell per fer una missió!).
Allò que Jesús exigeix a canvi d’aquesta amistat és molt curiós. «Fixem-nos en allò que diu la 1a carta de Joan: “Si tant ens ha estimat Déu…” Nosaltres hauríem afegit: “també nosaltres hem d’estimar Déu”. Tanmateix, el que diu Joan és: “Si tant ens ha estimat Déu, ens hem d’estimar els uns als altres”».
Una cosa semblant passa a l’evangeli d’avui. «Aquest és el meu manament: que us estimeu els uns als altres com jo us he estimat». Jesús podria haver dit: «Estimeu-me com jo us he estimat». Però no hi pensa en Ell, pensa en nosaltres. És fàcil enganyar-se dient o pensant que estimem Jesús, perquè no es pot demostrar ni negar. El més difícil és estimar el proïsme.

Aquest lloc web utilitza cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les galetes esmentades i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.ACEPTAR

Aviso de cookies