Lectura de l’Evangeli segons sant Mateu

(Mt 25,31-46)

En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Quan vingui el Fill de l’home en la seva glòria i tots els àngels amb ell, llavors s’asseurà damunt el tron de la seva glòria. I es reuniran davant d’ell totes les nacions, i separarà els uns dels altres, com el pastor separa les ovelles dels cabrits; i posarà, certament, les ovelles a la seva dreta i els cabrits a l’esquerra. Llavors dirà el rei als qui seran a la dreta: “Veniu, beneïts del meu Pare, posseïu el regne preparat per a vosaltres des de la constitució del món. Perquè vaig tenir fam i em donàreu de menjar, vaig tenir set i em donàreu de beure, era foraster i m’acollíreu, despullat i em vestíreu, malalt i em visitàreu, era a la presó i vinguéreu a mi”. Llavors li respondran els justos, dient: “Senyor, quan et vam veure amb fam i et donàrem de menjar, o amb set i et donàrem de beure? I quan et vam veure foraster i t’acollírem, o despullat i et vestírem? I quan et vam veure malalt o a la presó i vinguérem a tu?”. I responent el rei, els dirà: “En veritat us dic: sempre que ho féreu a un d’aquests germans meus petits, a mi m’ho féreu”. Llavors dirà a aquells que seran a la seva esquerra: “Aparteu-vos de mi, maleïts, al foc etern, preparat per al diable i per als seus àngels. Vaig tenir fam i no em donàreu de menjar, vaig tenir set i no em donàreu de beure, era foraster i no m’acollíreu, despullat i no em vestíreu, malalt i a la presó i no em visitàreu”. Llavors respondran ells mateixos, dient: “Senyor, quan et vam veure amb fam o amb set o foraster o despullat o malalt o a la presó i no et servírem?”. Llavors els respondrà, dient: “En veritat us dic: sempre que no ho féreu a un d’aquests més petits, tampoc no m’ho féreu a mi”. I aniran aquests al suplici etern, i els justos a la vida eterna».

Solemnitat de nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món

Enllaçant amb la lectura del profeta Ezequiel, Mateu ens diu el que succeirà, quan el Senyor vinguí en la seva glòria. Ell ens va dir: “Estimeu-vos els uns als altres, com Jo us he estimat.”
D’aquest amor als altres, és sobre allò que el Senyor ens preguntarà.
Som conscients de la missió que tenim aquí a la terra? Només tenim una missió: Estimar els altres. Si estimem els altres, totes les preguntes que ens farà el Senyor, estan ja contestades, i ens dirà “Veniu vosaltres, beneïts del meu Pare; hereteu el regne preparat per a vosaltres des de la creació del món”.
Però, som capaços d’estimar? Estimar aquelles persones marginades; aquelles persones que per la seva aparença, caràcter, manera de ser, més que inspirar amor, ens empenyen a allunyar-nos-en; aquelles persones que estan soles.
I som conscients que en aquesta estimació trobem el mes gran de l’Amor? Quantes vegades en apropar-nos a aquestes persones, creient que farem una gran obra de caritat, i ens adonem que son ells els que ens donen molt mes a nosaltres, que tenen molt més que nosaltres, perquè Jesús hi està actuant i, ells, en la seva aparent humilitat, misèria, el deixen fer a Ell, i Ell els omple, i els sacia del seu Amor.

Aquest lloc web utilitza cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les galetes esmentades i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.ACEPTAR

Aviso de cookies