Cinto Busquet: “Hem de prioritzar les persones i els col·lectius, i relativitzar les estructures i les lleis”
11/02/2024 Diumenge 6 (B) durant l’any
Lectura de l’Evangeli segons sant Marc
(Mc 1,40-45)
En aquell temps, se li adreçà [a Jesús] un leprós pregant-lo, agenollat, i dient-li: «Si vols, pots purificar-me». I compadit, estengué la seva mà, el tocà, i li digué: «Ho vull, queda pur!». I immediatament li desaparegué la lepra, i va quedar purificat. I comminant-lo, a l’instant l’acomiadà, dient-li: «Mira, no ho diguis a ningú, però ves, mostra’t al sacerdot, i per la teva purificació ofereix allò que preceptuà Moisès com a testimoniatge per a ells». Però ell, així que se n’anà, començà a proclamar ben fort i a difondre la notícia, de manera que ja no podia entrar manifestament en la ciutat, sinó que s’estava fora en indrets deserts; i acudien a ell de tot arreu.
DIUMENGE de la setmana VI durant l’any B
El verb “tocar” té molta importància als evangelis: Jesús toca leprosos, sords, difunts, cecs, dones; també Ell és tocat. Tocar indica la total proximitat i la barreja definitiva. Des d’aquí és des d’on es pot fer l’oferta del Regne. La implicació és decisiva; un cristianisme des-implicat no és el que propugna l’evangeli.
La missió de Jesús és una tasca de dignificació, d’humanització. Aquesta passa a ser una característica del seu Regne. Per això, Jesús contravé tota la pràctica social al voltant dels marginats, s’hi involucra tocant la realitat i posicionant-se a favor del desheretat en contra del sistema. La missió cristiana vessa dignitat sobre totes aquelles persones i realitats on es troba més enfosquida.
L’organització Mans Unides i els seus voluntaris, com cada any, llença la campanya contra la fam. Aquest any el seu lema és: «L’efecte ésser humà. L’única espècie capaç de canviar el planeta», ens fa una crida sobre com el clima està repercutint en drets tan bàsics com l’alimentació, l’aigua potable, la salut, una vida digna o un entorn saludable… Tots volem aquest canvi en el planeta; tots anhelem una altra realitat social; tots volem que la gana i les estructures econòmiques injustes es transformin. El que no veiem tan clar és que depengui de nosaltres, que hi tinguem part, que es requereixi que “toquem” el problema. Avui se’ns empeny a “tocar”, a implicar-nos, a entendre hi ha actuar sobre aquesta xacra que avergonyeix la humanitat.
Aquest lloc web utilitza cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les galetes esmentades i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.ACEPTAR